Laureaat & Finalisten 2013

De onafhankelijke jury, voorgezeten door bOb Van Reeth en Marie Pok, analyseerde dit jaar 19 kandidatuurdossiers en selecteerde daaruit de 3 finalisten. Op 20 november 2013 organiseerde de Stichting voor Toekomstige Generaties en haar partners in de KVS te Brussel de tweede Prijsuitreiking van THE BLUE HOUSE/. 200 genodigden waren daar getuige van hoe Brutopia laureaat werd van THE BLUE HOUSE/2013.  

De jury analyseerde dit jaar 19 kandidatuurdossiers en besloot 3 finalisten te kiezen. Laureaat «Brutopia»  is een prachtig burgerinitiatief dat 80 burgers verenigt. Samen traden ze zelf op als projectontwikkelaar en met de hulp van Stekke + Fraas Architecten en aannemer Louis De Waele werden in Brussel 29 appartementen gebouwd, waarvan er 27 passief zijn en 2 lage energie.

Finalist «Gestapelde Stad» is een multifunctioneel gebouw in Antwerpen dat werd ontworpen door cuypers & Q architecten en gebouwd door algemene bouwonderneming F. Willems.

De andere finalist is «Un Brin de Paille», een sobere en ecologische eengezinswoning in Ukkel, die is ontworpen door Matthieu Delatte en gebouwd door aannemer Paille-Tech.

Ontdek de motivatie van de jury

Share/Save