Prijsuitreiking 2013

Op woensdag 20 november 2013 vond in de KVS te Brussel de tweede THE BLUE HOUSE/Night  plaats. De laureaat en de twee finalisten van THE BLUE HOUSE/ werden voorgesteld aan de 200 genodigden en namen hun prijzen in ontvangst. De jury de cheque van 5 000 euro aan de participatieve groepswoning BRUTOPIA uit Vorst, 2 gebouwen met 27 passieve en 2 lage-energieappartementen, ontworpen door Stekke + Fraas Architecten en gerealiseerd door Ondernemingen Louis De Waele, waarin meer dan 80 mensen wonen die hun droom om duurzaam en betaalbaar te wonen in Brussel verwezenlijkten.

Ook de twee andere finalisten hebben duurzame en betaalbare oplossingen gevonden om in de stad te bouwen en te wonen. De eerste finalist, « Gestapelde Stad », is een multifunctioneel gebouw in Antwerpen, ontworpen door cuypers & Q architecten en gerealiseerd door algemene bouwonderneming F. Willems. De tweede finalist, « Un Brin de Paille », is een sobere, en ecologische eengezinswoning die werd ontworpen door Matthieu Delatte en gerealiseerd door Paille-Tech

De leden van de jury, die werd voorgezeten door bOb Van Reeth en Marie Pok, en de vertegenwoordigers van onze partners (Derbigum, Saint-Gobain Glass, Velux en Wienerberger) overhandigden aan elke finalist (bouwheer, architect en aannemer) een diploma en een kunstwerk van de Belgisch-Catalaanse kunstenaar Manu vb Tintoré.

De avond werd in meer dan goede banen geleid door Kurt Van Eeghem. Naast het vertonen van de door Archi Urbain gemaakte videoreportages van de woningen werden interviews afgenomen van de juryvoorzitters en Benoît Derenne, directeur van de Stichting voor Toekomstige Generaties. Ook de verschillende vertegenwoordigers van de finalisten kregen het woord en de vier partners van The Blue House/ gaven tijdens een rondetafelgesprek hun visie op de toekomst van bouwen.

De avond werd afgesloten met een duurzame cocktail.

Découvrez la cérémonie de proclamation en images

Share/Save